Schouder

Klachten

Heeft u pijn in de schouder of op het schouderblad? Lukt het niet om zonder pijn uw arm boven schouderniveau te heffen? Kunt u uw portemonnee niet goed uit uw achterzak halen, of doet het serveren bij tennis pijn?

Complex

Schouderklachten staan op nummer drie van lichamelijke klachten, na rug- en nekklachten. Deze klachten zijn vaak pijnlijk en langdurig aanwezig. De werking van de schouder is heel complex. De schouder is gebouwd om beweging te kunnen bieden en is sterk aangewezen op kracht en coördinatie van de schouderspieren.  De houding en bewegellijkheid van de nek en bovenrug spelen hierbij  een grote rol.  Het functioneren van de schouder hangt ook nauw samen met de  kracht van de romp en beenspieren. Dat maakt het behandelen van schouderklachten een specialisme.

Netwerk

In Nederland is, vanwege dit specialistische werk, een schoudernetwerk opgericht, bestaande uit in  de schouder gespecialiseerde manueel- en sportfysiotherapeuten. Met hun behandelingen slagen zij er vaak in om een operatie te voorkomen. Maar ook ná een operatie kunt u voor de revalidatie terecht bij een schouderspecialist.

Samenwerking

Sinds de oprichting ben ik lid van het Schoudernetwerk Gooi en Eemland. Ik werk samen met Huisartsen, Schouderorthopeden en waar nodig met Echografisten om uw behandeling succesvol te  maken.

Vergoeding

Behandeling van schouderklachten valt onder Fysio of Manuele therapie of beide. Dit is afhankelijk van de gekozen technieken op basis van wat de therapeut nodig acht en wat jij wenselijk vindt. Vergoeding is afhankelijk van de dekking die je bij de zorgverzekeraar hebt afgesloten. Als je het gevoel hebt dat ik wat voor jou zou kunnen beteken neem dan contact op! Je bent altijd welkom.
Edwin Donker
Schouderspecialist