Migraine

Wat is migraine?

Bij migraine heeft u last van hevige hoofdpijnaanvallen gedurende 4 tot 72 uur. De hoofdpijn is vaak bonzend en zit meestal aan 1 kant. De hoofdpijn verergert bij fysieke inspanningen en gaat gepaard met misselijkheid en overgevoeligheid van licht en geluid. Een aanval begint soms met een aura: u ziet bijvoorbeeld vlekken of voelt tintelingen in uw gezicht of in 1 hand. Migraine verhinderd dagelijkse activiteiten. Patiënten met migraine kunnen ook spanningshoofdpijn hebben en andersom.

 

Oorzaak 

Bij een migraine-aanval is er een korte storing in de hersenen. Waarschijnlijk door prikkeling van zenuwen en bloedvaten in uw hoofd. De oorzaak is niet bekend. Bij sommige mensen komt migraine vaker voor bij een van deze prikkels: te weinig eten, te weinig slapen, rust na stress, alcohol, ineens geen cafeïne drinken of door rode wijn. Zulke prikkels kunnen een aanval geven. Maar niet bij iedereen en zeker niet elke keer. 

Wat is er aan te doen?

Bij een migraine aanval kunt u het best meteen rust nemen. Het helpt niet om gewoon door te gaan met werken daar worden de klachten erger van. Neem meteen als u de aanval voelt opkomen een pijnstiller tegen de klachten. Om een migraine-aanval te voorkomen is het belangrijk om gezond te leven. Daar wordt mee bedoeld: gezond eten/ drinken, weinig stress, genoeg slaap en elke dag genoeg bewegen. Misschien merkt u dat de aanvallen bij u te maken hebben met bijvoorbeeld stress of te weinig slaap. Dan kunt u proberen hier iets aan te doen.

Vergoeding

Orofaciale fysiotherapie valt onder Fysio of Manuele therapie of beide. Dit is afhankelijk van de gekozen technieken op basis van wat de therapeut nodig acht en wat jij wenselijk vindt. Als je het gevoel hebt dat ik wat voor jou kan betekenen neem dan contact op!
Je bent altijd welkom.