Manuele therapie

Klachten

Lukt het bukken niet goed meer, doet het pijn of komt u gewoon niet verder? Gebruikt u in de auto de spiegels omdat u niet meer over uw schouder kunt kijken? Heeft u pijn die uitstraalt in de benen of armen? Zit er iets niet lekker in de bovenrug waardoor er ook op de borst pijn ontstaat en diep ademhalen niet gemakkelijk gaat? Gaat het overeind komen moeizaam of lijkt uw schouder anders te staan dan eerst?

Dit type klachten belemmert je in je dagelijks handelen. Dit is vermoeiend en leidt af van waar je werkelijk mee bezig wilt zijn. Manuele therapie kan de oplossing zijn!

Wat is het?

Manuele therapie is een specialisatie van de Fysiotherapeut. Er wordt gewerkt met langzame en snelle technieken. De snelle technieken noemen we manipulaties. Tijdens een manipulatie treedt soms een klakkend geluid op. Het klakgeluid is een vacuĆ¼m trekkend geluid, vergelijkbaar met wat optreedt bij het klakken van de tong. Dit gebeurt soms ook wel eens spontaan bij bewegen.
Het geluid is niet het doel van een manipulatie, maar een bijkomend, normaal geluid. Het doel is de bewegelijkheid van het gewricht herstellen. Vaak is er direct effect, in de vorm van minder pijn en meer bewegingsvrijheid. Door een normalisatie van houding en positie kunnen spieren weer ontspannen en beter functioneren.

De oplossing

Zorg goed voor jezelf, dan kan je ook goed voor je dierbaren zorgen. Neem klachten serieus en loop er niet te lang mee rond. Vaak is er (en zeker in het begin) nog een simpele oplossing. Kom in beweging en neem contact op.

.

Vergoeding

Manuele therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed onder de dekking fysiotherapie. Het is afhankelijk van uw aanvullende pakket hoeveel behandelingen fysiotherapie en hoeveel behandelingen manuele therapie u vergoed krijgt. Dit kan per jaar zijn of per indicatie. Let daar goed op.